уторак, 15. април 2014.

Srećan Uskrs-Happy Easter

Kad Uskrs dodje kuća je puna dece i svih nas koji se okupimo. Tolika zauzetost donosi da propustim da pustim post.A šta znači  objaviti ovakav post posle Uskrsa? Zato Vam sada objavljujem slike od prošlogodišnjeg Uskrsa. Sonja,ćerka i ja volimo da crtamo po jajima. Možda i Vama dobro dodje još neka ideja ali njih već ima  bezbroj.Zato mislim da  svako od nas treba da da svoj lični pečat ovako velikom prazniku.



Ovo je naš.








 Verovatno cemo gledati ovogodisnja jaja sledece godine.Vreme mi brzo prolazi.Ne znam kako je Vama?
Ali se trudim da bar jedan deo dana odvojim za sebe,izmedju ostalog i ovaj blog je na tom spisku.

Za naš veliki praznik citaraću reči Vladike Nikolaja iz knjige "Ohridski prolog":
                                             
 Beseda o blagodeti božjoj

..."Ni svoje svete apostole Gospod nije poštedeo od iskušenja.Ali zato im je dao BLGODAT!...Zato braćo,treba da se molimo Gospodu da nam da blagodat SVOJU svesilnu.Blagodat je BOG u nama.Blagodat je carstvo Božje u nama...Kad je blagodat božja u nama,dan je u dušama našim.A dan znači svetlost,znanje i neustršivost....Kad bi dobili svu vasionu na dar taj dar bi bio manji od blagodati Božje.
O,gospode prebogati,izvore nepresušni svesilne blagodati,orosi blagodaću Tvojom okorela srca naša.da bi se rasplakali pred prevelikom dobrotom Tvojom i preužasnom neblagodarnošću našom.Tebi slava i hvala navek.AMIN!"

                                                  HRISTOS VASKRESE!

Ljubi Vas i Voli,
                           Vaša
                                   
09 10 body>