субота, 16. јун 2012.

http://savedelete.com/

Ukoliko želite da naučite dosta o dizajnu,novoj tehnologiji,cool softverima i internet stvarima ,ovo je pravi sajt za Vas.
na primer:
   http://savedelete.com/best-free-software-may-2012.html

Naučite photoshop za samo 2 sata


1. Photoshop CS5 - Abstract Floral Manipulation - Tutorial
Nalazi se na You tubu .
                                   uploaded by SuperPSTutorials

                                     http://tinyurl.com/

петак, 15. јун 2012.

Jutarnja kafa i Molitva


Kafa!mmmmmmm
Malo sitno zadovoljstvo u dvoje sa kojim pocinjem dan.
Turska,sa malo secera.Obavezno 2 keksa.Velika čaša vode.
Tiha muzika.Prijatna tišina do potpunog razbuđivanja.




JUTARNJA MOLITVA FILARETA MITROPOLITA MOSKOVSKOG

Gospode, daj mi da mirno primim sve sto mi danasnji dan donese, i da se potpuno predam Tvojoj svetoj volji. Upucuj me i pomazi svakog casa u toku ovog dana. Upravljaj mojim mislima i osecanjima u svim delima i recima.Ne dopusti da u nepredvidjenim slucajevima zaboravim da sve dolazi od tebe.

Nauci me da se pravicno odnosim prema svojim roditeljima i svojim bliznjima, da nikog ne razgnevim i ne ozalostim. Gospode daj mi snage da podnesem zamor danasnjeg dana, i sve sto se u toku dana dogodi.Upravljaj mojom voljom i nauci me da se molim, da verujem, da se nadam , da trpim, prastam i volim.

Gospode, daj da budem orudje Tvoga mira: da tamo gde je mrznja sejem ljubav, gde je vredjanje-prastanje, gde je razdor-slogu,gde je ocajanje-nadu,gde je tama-svetlost, gde je zalost-radost..

O, Bozanski ucitelju, nemoj nikada da mene tese, nego da ja druge tesim;nemoj da mene razumeju, nego da ja druge razumem;ne da mene ljube, nego da ja druge ljubim. Jer kada prastamo, onda se nama prasta, kada dajemo, onda dobijamo, a kada umremo onda se radjamo za zivot vecni.

Duse Sveti, budi mi na pomoci da danasnji dan posvetim Gospodu i Spasitelju.

Gospode Isuse Hriste Sine Bozji, bolje je ne ziveti, nego ziveti bez Tebe i protiv tebe. Zahvaljujem Ti Boze, za dar ovoga dana i za sve dobro koje ces mi pomoci da danas ucinim.

Izbavi me, milostivi Boze, od zelje za ugodnoscu i udostoj me da u svakom trenutku budem spreman da se radi Tebe i bliznjega odreknem sebe jer si mi za tu sluzbu i dao zivot. Pomozi mi da odbacim od sebe sve sto nije Tvoje, a sto je Tvoje da primim u dubokoj veri, nadi i ljubavi.

Daj mi hrabrosti da Ti postojano sluzim: da stavim pravdu iznad koristi, da stavim ostvarenje plemenitih dela iznad trenutnih zadovoljstava, da stavim druge iznad sebe i ispunim tvoju zapovest o ljubavi.

Ucini da svetlost Tvoje lepote , dobrote i ljubavi zasija u mojoj dusi. Amin.

Iz albuma nasih Likovnih radionica.1.deo


Grupi rad.Kombinovana tehnika.
Tutorial:
Na kartonu nacrtati Sirenu.Flomasterom oivičiti.
Faber-Castell pastelnim kredama obojiti vodu.
Balončići se rade tako što se na okruglom poklopcu od laka za kosu natrlja bela kreda i samo otisne.Dobije se mehurić.Od raznih tkanina- cvetnih ,iseca se cveće i zalepi.
Dno se prekrije školjkama.
Kosa je zalepljena narandžasta deblja vunica.
Ribe su posebno crtane i bojene,potom lepljene na crtež.
Rad je zastakljen i krasi Dečije odeljenje Gradske bolnice u Požarevcu.

Uradi sama srce za svadbenu dekoraciju


Kada se je bila svadba u našem domu,ženio se Marko,stariji sin moga supruga Zorana,sami smo radili dekoraciju.
Tutorial:
Nacrtati na papiru srce i preneti šnit na stiropor debljine 5 centimetra.
Iseći stiropor.
Plišani cvetovi su  odkinuti sa cvetnih grana,kupljenih u kineskoj radnji.
Samo su ubadani u stiropor.
Srca na žici su kupljena gotova i takodje ubadana u stiropor.

Srce je okačeno u restoranu ,na zidu ,iznad mladenaca,preko nabrane bele postave.

Srce za studenta Arhitekture



Ovo je jedan od mojih kreativnih radova.Htela sam da poklonim jednu prakticnu i dekorativnu stvar a ujedno i simbolicnu.Naša rodjaka,Sanja je htela da upiše Arhitektonski fakultet i ja sam joj uz pomoć moje drugarice ,slikarke Sladje ,poklonila ovo srce za njen 18.ti rodjendan.
To je jedna praktična stvar,koja bi joj omogućila da uredno slaže radove koje radi na pak papiru i hameru.

Tutorial:

 Prvo se na novinskom papiru nacrta srce koje veličine želimo da bude.To je šnit,prema kome obeležimo srce, na medijapan ploči od jednog centimetra .
Ubodnom testerom isečemo ivice.
Malo ošmirglamo,kako ne bi bile hrapave.
Valjkom i farbom koja je za krečenje zidova ofarbamo srce.



Zatim je moja drugarica nacrtala bulke ,koje su se odlicno slagale uz kivi zelenu podlogu.
Bojila je slikarskim bojama,ali može i temperama. Konture smo izvukle bojama za staklo, .tako da su bulke dobile malo reljefnu strukturu.Zbog svetla,srce izgleda da je žuto.
Ovi crveni držači koji liče na drške od kišobrana ,napravljeni su od lima.Kanap je obojen u crvenu farbu,Zatim sam ga lepila i obmotavala oko drške.
Suprug je pripomogao oko šrafljenja za podlogu.


Srce joj krasi devojačku sobu.U medjuvremenu,ona je i upisala i završila Arhitekturu.
Sada je moja najmladja ćerka Sonja,student Arhitektonskog fakulteta u Novom Sadu.
Sebe je pronašla na tom fakultetu i nadam se da će ga kao i rodjaka Sanja,uspesno završiti.

четвртак, 14. јун 2012.

Moja organska bašta.1deo








Već dugo godina razmišljam o tome kako je suludo živeti i kockati se sa svojim  životom i životom svoje porodice,tako što kupujemo neprovereno povrće po pijacama i radnjama .Susrećem se sa raznim pričama o tome koliko su neupućeni ljudi koji se bave proizvodnjom povrća ,i kako ne poštuju karencu ,nego ,uveče isprskaju povrće a ujutru ga prodaju.
Tako su mnogi proizvodjači povrća izazavali najteže bolesti kod svojih kupaca a da za to ,niko, niti zna ,niti odgovara.
Radujem se danu kada će biti usvojeni i sprovedeni svi zakoni Evropske unije koji će konačno zaštiti nas potrošače.
Proučila sam sve forume na netu,naručila Enciklopediju organske proizvodnje,postala ljubitelj emisije Vrtlarica koju prikazuje hrvatska televizija.Postala fan ideje - imati baštu bez motike!
Saznala ,sta je to Zeolit i kako bi mi on mogao pomoći u mojoj bašti.
Opremila se alatkama,velikim entuzijazmom,planovima,knjigama koje bi trebalo pripomoći kad mozak zataji.
Ponela sve dnevne novine koje kupujemo i mi i košiluk.Svratila kod seoskih komšija koji su mi rado poklonili slamu .  Bili su jako znatuželjni,šta će uraditi jedna gradska žena,bibliotekarka,koja nikada nije radila u bašti.
Ja sam poštujući upustva istomišljenika,očistila ručno od korova,prekrila novinama u debelom sloju,preko stavila slamu i  zalila. Inače bi je vetar odneo u tudja dvorišta. Na taj način sam  zaštitila zemlju da se ne suši,ne zaliva često i ne dozvoli da sunce izmami korov. Jedino je trebalo da zemlja bude topla pre pokrivanja.
U zemlju sam stavila stajsko đubrivo(dobila od komšija),stavila po jednu supenu kašiku zeolita i zasadila. Naravno ,dobro zalila.
U emisiji Vrtlarica sam gledala da seme treba staviti u mleko,osušiti i sutra saditi.Na taj način sam tretirala seme tikvica,duleka,salate. Jedino što sam izumela sama je da seme stavim na papirnu salvetu(jedan sloj salvete)preklopim da se osusi i tako sa tom salvetom sam zasadila. Zašto mleko,zašto salveta?
Mleko služi kao dezinfekciono sredstvi i povećava klijavost a za salvetu sam se setila pošto sam kupila seme šargarepe na metar.Po italijanskoj licenci,šargarepa Nantes je već pikirana na traci od papira.U jednoj kesi je bilo 5 metar trake.Kupila sam dve kese.Znači ,imaću 10 metara šargarepe.Ne,manje.Jedan metar trake sam otkinula i dala baki komšinici koja nije ni čula da tako nešto postoji , da isproba u svojoj  bašti.



Izvor:  poljoberza.net
Mogu Vam reći da mojoj sreći nije bilo kraja kada sam  ubrala prvi krastavac iz svoje baste.Uskoro ,dok još malo poraste povrće,uradiću fotografije i pokazati vam kako sam radila.
Posle svih ovih kiša,bilo je potrebno tretirati mlade stabljike nekim sredstvom koje će sprečiti bolesti.
Ja sam to uradila na ovaj način:
Obrala sam koprive u jednu kantu od 10 litara.Napunila je dooobro.Nalila vodom.Sutra uveče procedila i muž je stavio u prskalici i sve oprskao.Otišli smo na nedelju dana sa pčelama na Rudnik,da bi tamo vrcali med.
Kada smo se vratili,povrće je poraslo,probujalo.Nestalo je sumljičavosti da li je kopriva dovoljno dobra da zaštiti povrće.Sada mi stoji potopljena kopriva i vri na suncu.Treba da stoji dok ne prestane da vri. Onda se procedi i koristi kao rastvor-djubrivo u srazmeri 1:10. Jedini problem je što mnooogo smrdi. Ali ,čula sam da treba staviti šaku kamenog brašna i da se neće osećati. Probaću i reći svoje iskustvo.

Do sledećeg posta,
                            pozdrav,
                                           Slavica

                               

среда, 13. јун 2012.

Za 30 dana konfekcijski broj manje

http://www.ivillage.com/30-days-30-ways-drop-dress

Koko Šanel je jednom u šali izjavila da "Žena nikada nije dovoljno mršava ,ni dovoljno bogata." One koje su zadovoljne svojim životom nemaju razloga da se brinu za kilograme. Kilogrami su nataložene negativne emocije,koje se hranom leče.
U našem društvu,teško je ostati normalan pod pritiskom svih negativnih stvari kojima smo okruženi.  Samim tim je i teško održavati kilažu sa kojom bi bile zadovoljne.
Medjutim, ljubav i pozitivno razmisljanje je melem za organizam.
Ko ima ljubav,neka je neguje.
Ko nema ljubav, neka je pronadje.
Ko ne zna kako.Neka Želi.
Svemir se postara za sve dobre ljude.

Pogledajte na ovom sajtu ,32 saveta kako bez velikih odricanja,možemo skinuti nataložene negativne emocije tj.kilograme,i za jedan mesec ući u manji konfekcijski broj.


Aktivirajte se.U društvu prijateljice sve je lakše.

Bez brze hrane.Na posao ponesimo samo onu hranu koju smo sami pripremili kod kuće.




Usporimo u svemu.Biće manje stresa.Odvojimo vreme da uživamo u hrani koju smo sami pripremili.
Ako uspemo još i da je sami proizvedemo na organski način,učinili smo divnu stvar za nas organizam,koji će nam uzvratiti ZDRAVLJEM.
Ove godine zasadila sam bastu i negujem je organski.
Kako?
U nekomo od sledećih postova.
                                 
                        Ostavljam Vas u ljubavi i zdravlju.

                                                                          Slavica

Mozak naših tinejdžera


Razumimo nase tinejdzere.Procitajte tekst.
magicnobilje.com/aktuelno-2011/10-oktobar/mozak-tinejdzera.html

Kako Vas služi mozak?

http://www.lumosity.com/

Kako vas sluzi mozak?Treba li mu malo vežbanja?Personalni trening?
Brojna istraživanja su dokazala da mozak može da se reorganizuje ukoliko ga suočimo sa izazovima.Na ovom sajtu možete dobiti vežbe kreirane po Vašim potrebama.Nekoliko minuta zanimljivog vežbanja,daće rezultate.
                   Prijatan dan,
                                     želi Vam Slavica.
09 10 body>