субота, 9. јануар 2016.

Deca - post br.4 / odnosi sa roditeljima


IZVOR


Vreme praznika je i vreme okupljanja sa svojom decom . Koliko lepih trenutaka doživimo, ali često i izgovorimo neke reči koje su iz najbolje namere a  bace senku  na naš  ego. Što je ego veći senke su duže .A možda treba samo malo zaćutati, nasmešiti se i u sebi reći to što želimo a drugi ne žele da čuju. Za to vreme osmeh čini čuda.


Naši trenuci bitisanja su utkani  u naše Mi. Jedni drugima, Mi ,koji se najviše volimo, mislimo da ćemo svojim savetom pomoći.
 U suštini svi smo Mi mali ,pred izazovima života . Svako od nas misli da pravilno postupa i da su drugi u krivu. Praznični doživljaj svetlosti koja nam i dušu obasjava bude malo zbog tih malih reči pomućen i pokriven nekom ugašenom lampicom u našem mozgu. A nije morala da se ugasi. Mogla je da svetli i dalje još dugo na obostranu radost.

 Naišla sam na tekst  koji je na mene ostavio utisak i želela bih i sa Vama da ga podelim  a napisala ga je Suzana V. na blogu :

 https://centarprozor.wordpress.com/2013/12/29/odnosi-sa-roditeljima/


                            Zanima me Vaše mišljenje o ovj temi...

                                              Pozdravlja Vas,

                                                         


уторак, 5. јануар 2016.

Od podmetača do jastučeta

 Pozdrav dragi moji u Novoj godini.Želim da nam se ostvari bar jedan deo svih divnih stvari koje smo sebi i drugima poželeli.
Još uvek smo u novogodišnjem raspoloženju. Htela sam da Vam pokažem jastuče koje sam sašila od podmetača kojeg sam kupila kod Kineza za 100 dinara, što je manje od 1 evra  .I dobila divno veselo jastuče.
Videla sam u Jysku da su i oni prodavali rađene na isti način.Ali, moje je  jastuče ,to jest jastučnica unikatna i skoro za đabe.To mi se uvek sviđalo , što rekao moj Zoka : "Ti umeš od ništa da napraviš nešto"


Može biti i lep poklon za drage ljude.

 Voli te li i Vi da sami stvorite od "ništa-nešto" ?

 Pozdravlja Vas,


09 10 body>