субота, 24. јануар 2015.

Platarija i prodavnica La Casa 2.deo

Evo nastavka fotografija koje sam Vam pokazala u proslom postu:U povratku u Sarti jedna lepa fotografija zalaska sunca u predvecerje:Nastavice se...
Da li Vam se sada nesto dopalo?

Pozdravlja Vas,
                                                                     

четвртак, 22. јануар 2015.

Platarija i prodavnica La CasaLetos kada sam bila u Grčkoj,bila sam u šetnji u mestu Platarija  i obišla sam prodavnicu nameštaja i sitnica za kuću La Casa.
 U jednom od prošlih postova u kojima sam govorila o transferu i posatavila neke fotografije.Ima  par slika iz tog lokala.Ljubazni domaćini su mi omogućili da fotografišem sve što sam želela.Ovoga puta pokazaću Vam neke od fotografija.
Ja sam  bila oduševljena.Nastaviću sa slikama u nekom drugom postu.
Ima li neka ideja koja Vam se dopala ?

                                                   Pozdravlja Vas,
                                                                     

среда, 21. јануар 2015.

Handmade gifts for children


                                                            Ručno radjeni pokloni za decu

  Uradila sam na kartonu poklon za petogodišnju devojčicu,mustru na kartonu,kako bi naučila  da pravilno radi osnovni bod  veza.Poklonila sam joj i  zatupljenu iglu za goblene i malo konca.Moja jelkica očekivala unuke da  dodju za poklone... a mala, od šišarke, dobra je za stimulaciju sitnih mišića šake...kažu da tako bolje radi mozak kad radiš sa rukama nešto sitno...Meni je baš bila lepa a kuma mi poklonila ovu malu sovicu i sad su u kompletu na tacni od kafe.I neću da ih sklanjam iako sam raskitila sve.Slatko mi je da ih pogledam.

 Unucima sam uradila i ove tangram slagalice.Od starih slikovnica i kartona.Treba da se namuče da slože.Videćemo dal će ih zanimati.Ne mora sve da se kupi.

Da li Vam se neka ideja dopada ?

                                                         Pozdravlja Vas,
                                                                   

уторак, 20. јануар 2015.

Lolipops
Ovaj recept sam dobila od moje cerke.Ona je deci pravila pa sam i ja isprobala.Pritom to nisu bombice iz aparata nego rucno pravljene.
                                                            Lolipops
4 jaja,1 čaša od jogurta šećera(umutiti),dodati 1 šoljicu ulja,šoljicu mleka,brašna 200 do 300 grama i 1 prašak za pecivo,Masa je gušća.Ispeći koru.180 C.
Kad se ohladi,izmrvi se ,
doda se 200 gr pečenih mlevenih lešnika i 200 do 300 grama eurokrema.


Dobro se izmesi da se sjedini i stavi u frižider da se stegne.Napravi se 40 bombica i ostave preko noći u frižideru.

Istopi se 200 grama crne čokolade ili pola bele, pola crne.Zamoči se štapić za ražnjić u čokoladu pa u bombicu da se stegne i drži štapić.Nakon toga umakati u topljenu čokoladu i ukrase za tortu.Ubadati u stiropor da stoji uspravno i da se stegne.Čokolada kaplje dok se ne stegne.Nakon toga napravite postolje za Lolipops.Moja je ćerka napravila okruglo na dva sprata od stiropora i dekupažirala ga dečijim salvetama sa ukrasnim trakama i to je izgledalo kao torta na sprat.Ja sam snimala a nisam pritisnula dugme pa tako nemam snimak da Vam pokažem.

Ja  nisam imala stiropor  pa sam dekupažirala jednu kartonsku kutiju  i u nju postavila Loli pops štapiće.Izvrsnog su ukusa.Ostale sam servirala kao bombice.

                                                                           Da li ste ih pravili i Vi ?                                                                               Pozdravlja Vas,

                                                                         
09 10 body>