среда, 6. април 2016.

Deca - post br. 6 - O suštini roditeljstva

         Razmišljam ovih dana koliko je u svakom segmentu života potrebno znanje, tolerancija i razumevanje.


         Zato je oduvek bilo dobro čitati mudrosti , slušati starije koji imaju životnog iskustva , učiti iz poslovica, učiti na tuđim greškama , učiti na svojim... Kada dublje razmislim potrebno je samo učiti , učiti i samo učiti celog života . Samo obrazovan čovek ne može svojim neznanjem naneti štetu i ugroziti drugo ljudsko biće , bilo psihički ili fizički.
        Dolazimo do početka , do suštine , do roditelja kao najbitnijeg stuba ljudskog društva..Jer neobrazovani roditelji stvaraju decu koja čine ogromne greške u životu, povredjuju sebe, druge ljude, direktni  su krivci svih narušenih društvenih sistema.
        A obrazovanje za život - vaspitanje koje se prenosilo sa kolena na koleno je nešto najbitnije. Negovanje svoje tradicije je osnov na kome se gradi budućnost svakog čoveka.
I na kraju ako roditelji nisu dovoljno obrazovani, ako ne žele da se obrazuju , ako ne shvataju važnost obrazovanja, onda bi bilo dovoljno da poštuju barem 10 božjih zapovesti i nauče decu da ih poštuju.  Time bi  naša misija kao odgovornih ljudskih bića bila završena.
                      Zar ne ?

                                                                     Pozdravlja Vas.

                                                                       
09 10 body>