петак, 14. децембар 2012.

I njima je Nova godina a nama su je ulepšali

Pepeljuga Cica
Predstava koju su u našoj Biblioteci izvela lica ometena u razvoju,štićenici Doma u Stamnici.

Štićenici Zavoda u predstavi"Pepeljuga Cica"Gostovanje "glumačke trupe" iz Zavoda Stamnica oduševilo je sve prisutne.Malo je reći da je ovo jedno od najlepših dešavanja u decembru mesecu u našoj Biblioteci.Prestava protkana humorom,sa muzikom i pevanjem "Pepeljuge" i paza,nije skidala osmeh sa naših lica.Publiku su činila deca iz osnovne škole "D.Obradović",sa svojim drugarima,decom uključenom u inkluziju.Učiteljice koje su dovele decu,odmah su pozelele da predstava bude prikazana i u njihovoj školi.Razmenili smo poklone.Biblioteka i deca Dečijeg odeljenja ,pripremili su poklone sa slatkišima,igračkama a deca Likovne radionice ,uradila su im ukrase za njihovu jelku.
Pozdravili smo se sa puno obostranih emocija i zeljom za ponovnim druzenjem.Pozitivna energija kojom odišu radnici Stamnice ,prelila se na sve nas.Hvala im SVIMA za ovakav dozivljaj.Toplo ih preporučujemo da gostuju i kod Vas.

Pomozite im svojim donacijama
 adresa
Dom za decu i lica ometerna u razvoju "dr Nikola Šumenković" Stamnica
www.stamnicazavod.org.rs
e mail posta@stamnicazavod.org.rs
среда, 12. децембар 2012.

Besplatni on line magazin za decu-zima 2012

Zimski broj free on line magazina za decu.Pogledajte!http://issuu.com/modernhandmadechild/docs/winter-2012

Pozdravlja Vas,
                        Cale

уторак, 11. децембар 2012.

Kakva je ovo zemlja u kojoj nema mesta za vlastitu decu?!


http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/276506/Svetski-genije-u-Srbiji-bez-posla

Svetski genije u Srbiji bez posla.O zar je i to moguće?

I moj sin je  zbog ekonomske egzistencije otisao u Francusku.On je samo običan mladi čovek koji je bezuspešno pokušavao da nadje posao.
A genije,iz Srbije je bez posla!

Kakva je ovo zemlja u kojoj nema mesta za vlastitu decu?

Zao mi ponekad bude ovih političara.Šta sve,jadni, moraju da pretrpe da bi imali malo privilegija,"malo"više para,mogućnost da zaposle svoju decu.
Razmišljam da kad odu naša deca,a ostanu samo njihova deca,ko će onda voditi ovu zemlju kad OVI ostare?PA, NJIHOVA DECA!

E,TEK ONDA ĆE BITI NADE ZA SRBIJU.ONI ĆE MORATI ZBOG VLASTITE DECE DA PAZE ŠTA RADE,JER SU NJIHOVA DECA OSTALA.A NAŠA OTIŠLA.

I moja starija ćerka koja je medicinska sestra ,sledeće godine proslavlja jubilej"10 godina bez posla".Za to vreme ,odnegovala decu i PEVA.Ima boga i dao joj glas.Uskoro ce svi čuti za nju.
A ja se svakoga dana kad prodjem pored naše crkve pomolim.Onako,kako sam negde pročitala da je jedna baka rekla:"BOZE,POMOZI TUDJOJ DECI,PA I MOJOJ".
Nešto mi pade napamet,mozda bih mogla da promenim molitvu u:"BOZE,POMOZI DECI POLITIČARA,PA I NAŠOJ DECI."

Pozdravlja Vas,
                       Cale

Obradujete dete dinosaurusovim repom

Moj unuk Dušan je potpuno opsednut dinosaurusima od svoje druge godine,a sad ce napuniti 5 godina.Kada sam videla ovaj post,oduševila sam se.Pošto radim u Biblioteci,znam koliko ih  sva deca vole,jer su nam enciklopedije i price o njima najtrazenije .Ako imate imalo iskustva u šivenju,oduševićete decu.Bodlje na repu mogu biti od materijala koji je čvrst i ne resa se,pa je i jednostavnije za šiće.http://www.running-w-scissors.com/2011/03/dinosaur-tails.htmlA onda sam ja uradila za unučiće,po ovoj ideji: Pozdravlja Vas,

                       Cale
  

понедељак, 10. децембар 2012.

Handmade lutkice

Slatko i kreativno.Kao inicijalna ideja je ODLICNO.Sta se moze izmisliti!
Mogu biti i poznati junaci:Pepa prase(sa vecom kuglicom za glavu)Nindze kornjace(sa jastucetom za oklop),Zmajevi,Dinosaurusi...
Zica se savija i masta krece.
Obradujte svoje klince unikatnim igrackama.
Osim toga,zica je savitljiva i lutke mogu"ziveti".http://makingitlovely.com/category/projects/page/18/
Pozdravlja Vas,
                       Cale

Kosa u slivniku?Evo resenja.


Evo fenomenalnog rešenja za čišćenje slivnika od kose.Plastičnu bocu isečete po upustvu.Postavite u slivnik.I polako izvlačite napolje.Kosa se uplete na trake od flaše.Pogledajte link i na njemu imate i video tutorial.

http://dollarstorecrafts.com/2010/12/man-crafts-recycled-plastic-drain-de-clogger/ 
Pozdravlja Vas,
                      Cale
              

недеља, 9. децембар 2012.

09 10 body>