http://www.instructables.com/id/Montreal-Bagels/?ALLSTEPS
Pronasla sam ovaj divan post za Kuvane djevreke.
Recept za 18 manjih komada (kao saka)je:
1.5 solja vode sobne t
2 kesice suvog kvasca
2 1/2 cajne kasicice sitne morske soli
1 celo jaje
1 zumance
250 gr ulja
1/2 solje meda
5 ili vise solja brasna
1.Testo dobro umutiti bez soli i jaja.Najbolje mikserom.Ostaviti ga poklopnjenog 30 min .Pokriva se da ne bi dehidriralo.
2.Dodati so i jaja i mutiti jos 5 min.
3.Pokriveno stoji jos 15 min.
Napomena:Testo mora da se rasteze kao lastis.Ako ne moze da se rastegne kao na slici,muti se jos 15 minuta.
Testo se isece na tanke trake.Urola se i napravi djevrek oko sake.Ruke se umoce u hladnu vodu,i kvase se kako se testo ne bi lepilo.
Staviti pecivo na pek papir,prekriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru 24 do 48h kako bi se sporo fermentiralo i prirodni enzimi iz brasna oslobodili zarobljeni secer iz skroba.
Zatim se kuva u vodi zasladjenoj sa 1/2 solje meda.Kuvaju se dok ne isplivaju,par minuta(kao knedle).
Uvaljati ih u susam,mak...
Staviti na drvenu dasku i peci u predhodno zagrejanoj pecnici 450F(pronadjite koliko je to C)4 do 5 min.Zatim se skinu sa daske i peku na plehu jos toliko.
BITNO: Isfajtati ih vodom ili prvih 5 min peci sa mokrom krpom preko.
Prijatno!
Za jos fotografija i upustava idite na gore postavljeni link.I prijavite se da Vam budu dostupni savet kreativaca Sveta.
Pozdrvlja Vas,
Cale