http://www.instructables.com/id/Montreal-Bagels/?ALLSTEPS
Pronasla sam ovaj divan post za Kuvane djevreke.
Recept za 18 manjih komada (kao saka)je:
1.5 solja vode sobne t
2 kesice suvog kvasca
2 1/2 cajne kasicice sitne morske soli
1 celo jaje
1 zumance
250 gr ulja
1/2 solje meda
5 ili vise solja brasna
1.Testo dobro umutiti bez soli i jaja.Najbolje mikserom.Ostaviti ga poklopnjenog 30 min .Pokriva se da ne bi dehidriralo.
2.Dodati so i jaja i mutiti jos 5 min.
3.Pokriveno stoji jos 15 min.
Napomena:Testo mora da se rasteze kao lastis.Ako ne moze da se rastegne kao na slici,muti se jos 15 minuta.
Pronasla sam ovaj divan post za Kuvane djevreke.
Recept za 18 manjih komada (kao saka)je:
1.5 solja vode sobne t
2 kesice suvog kvasca
2 1/2 cajne kasicice sitne morske soli
1 celo jaje
1 zumance
250 gr ulja
1/2 solje meda
5 ili vise solja brasna
1.Testo dobro umutiti bez soli i jaja.Najbolje mikserom.Ostaviti ga poklopnjenog 30 min .Pokriva se da ne bi dehidriralo.
2.Dodati so i jaja i mutiti jos 5 min.
3.Pokriveno stoji jos 15 min.
Napomena:Testo mora da se rasteze kao lastis.Ako ne moze da se rastegne kao na slici,muti se jos 15 minuta.
Testo se isece na tanke trake.Urola se i napravi djevrek oko sake.Ruke se umoce u hladnu vodu,i kvase se kako se testo ne bi lepilo.
Staviti pecivo na pek papir,prekriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru 24 do 48h kako bi se sporo fermentiralo i prirodni enzimi iz brasna oslobodili zarobljeni secer iz skroba.
Zatim se kuva u vodi zasladjenoj sa 1/2 solje meda.Kuvaju se dok ne isplivaju,par minuta(kao knedle).
Uvaljati ih u susam,mak...
Staviti na drvenu dasku i peci u predhodno zagrejanoj pecnici 450F(pronadjite koliko je to C)4 do 5 min.Zatim se skinu sa daske i peku na plehu jos toliko.
BITNO: Isfajtati ih vodom ili prvih 5 min peci sa mokrom krpom preko.
Prijatno!
Za jos fotografija i upustava idite na gore postavljeni link.I prijavite se da Vam budu dostupni savet kreativaca Sveta.
Pozdrvlja Vas,
Cale
Нема коментара:
Постави коментар
Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))