среда, 1. јануар 2014.

Prvi post u Novoj godini

Dragi moji,
SREĆNA VAM NOVA 2014.g
u kojoj smo MUDRIJI ZA JEDNU GODINU.

ŽELIM Vam da tu mudrost iskoristite na najbolji način za ličnu i kolektivnu BLAGODET A DA NAS SVE PRATI SREĆA ,jer BAŠ NAM JE ONA POTREBNA.  

Ovo je kolaz fotografija koje Vam nisam pokazala a koje 
želim da podelim sa Vama.

                                     Obišla Sonju u Novom Sadu i oduševila se novogodišnjom atmosferom..

Igrala se sa unucima...
 Slavili Veljku i Urošu rodjendan...
Jednostavna zabava sa cevčicama za sok od letos je zabava kad dodju u goste.Nižu se lančići,narukvice...


  Mali Lazar (Leopard) nije bio na slavi ,pa tako ga nije bilo maskiranog na blogu u prošlom postu.Srećan je pozirao da ga baka "stavi tuu"-postavi sliku na blog.Dušan se trudio da da osmeh jer je u zadnje vreme postao mali "mrgud".

 Uz kupovne poklone ide i malo bakinih "rukotvorina"...

Veljko je pošao u školu i počeo lepo da čita i ova kocka je nešto što sam smislila za njega i drugare,kao i za igru sa bratom:"Baci kocku,pročitaj zadatak i uradi."Znajući Veljka ,ovo će biti zabava.!"Kutije sam lepila sa salvetama.Neke sam i ojačala i selotejpom.Sijaju ,trajnije i služiće za njihovo dečije blago.


Mala Milica će 14.januara imati 2 meseca. Hvala bogu,lepo raste i baka tetka joj je PRVI put sašila keceljicu za hranjenje. Ponosna sam na svoj prvi ručni rad sa paspul trakom i bez šnita. Opušteno seckam i spajam jer me baš briga ako pokvarim. I iz te opuštenosti ispade nešto lepo. Jedino je jedan rukav za 1 cm širi(ha,ha) ali neće mi zameriti moja sestričina. Zna da sam početnik i ohrabruje me .
A ovo je moja rodjena sestra,bez koje ne bih mogla da zamislim svoj život.Ja sam najmladja kao moja Sonja,ona starija 8 godina i od kada smo pre 28 godina ostali bez naše mame .ona je moj oslonac u životu,moja ljubav i sve moje.Hvala joj do neba što postoji.Uvek za sebe misli da nije dovoljno lepa( pusto
žensko) a ne zna da je nama najlepša na svetu.Ova poslednja slika ,na koju će se ljutiti što sam postavila,oslikava naš odnos koji je pun razdraganosti i smeha.Ja sam optimista,a ona je nepopravljivi optimista.
Ovo je njena reakcija na moj urnebesni smeh izazvan njenim komentarom :" Šta ti je,pa rekao Vučić da će biti bolje od sledeće godine!"
Daj Bože da su i ona i dotični u pravu,pa da se smejemo od sreće!Ona je rodjena baka male Milice.



Malo spremanja za porodičnu proslavu...
Za Veljkov i Ukijev rodjendan.Fudbal je bitna stvar u njihovom životu.Veljko je počeo da trenira fudbal,ove godine kad je pošao u školu.Htela sam 3d figurice ,da stoje ali trebalo je spremiti nekoliko dana ranije ,da se osuše .Medjutim,pošto nam je slava Sveti Nikola i tu je bilo mnoooogoooo spremanja,ovo je bio poduhvat spremiti posle slave.Ali za iskru u njihovom oku ,treba se potruditi.Nikad ne stižem kada su ta velika slavlja da slikam ono što spremam ali onaj ko to isto radi kao ja(da ne zna gde mu je glava od posla) seti se kad bude kasno.



Ovo je mali dodatak paketićima.Od drveta kućice za maštovite igre...












A od kamenčića koje sam skupljala u Grčkoj,nastala ova mala kutija za učenje čitanja i računjanja.


                                                         Pozdravlja Vas i ljubi u NOVOJ 2014.

                                                                               








09 10 body>