среда, 20. јул 2016.

Kako otkloniti pesticide sa neorganskog povrća i voća ?/ How to remove toxins and pesticides from fruit and veggies ?

Brinemo se šta jedemo i da li je voće i povrće koje smo kupili zagađeno pesticidima. Pomoći ćemo sebi na ovaj način:

извор

U vodu u koju peremo povrće stavićemo na: 4 dela vode ,jedan deo sirćeta. Ostavićemo sat vremena. Jabuke čak i duže jer su premazane voskom da bi duže trajale.Videćete šta će ostati na dnu. Tek onda isprati i odložiti.

Imate li Vi neki drugi način kako oslobađate voće i povrće od pesticida,osim naravno ako imate svoju baštu pa znate šta ste radili?

Pozdravlja Vas,












уторак, 19. јул 2016.

Tuš kabina i kamenac ? / Water stains on the shower ?

Ako ste jedna od domaćica koja se nervira jer od tvrde vode ostaje krečnjak na staklu tuš kabine,možda biste voleli da nadjete rešenje ?


IZVOR

Pogledajte moje predloge :


1.
 http://www.solarm.co.rs/anti-kamenac-folija-za-tus-kabine



2.
http://nano.rs/proizvod/zastita-za-keramiku-i-tus/


 Kako se vi borite sa kamencem na staklu tuš kabina ?

                                       Pozdravlja Vas,


понедељак, 18. јул 2016.

Deca - post br.6 / Novac i kućni poslovi

 Po dolasku sa odmora sam radila par dana na Stručnom odeljenju gde  nam se nalaze knjige iz svih oblasti ljudskog znanja. Jedva dočekala da vidim čega ima novoga što se tiče dece,vaspitanja,učenja..
Izdvojila sam dosta knjiga koje bih Vam preporučila. Jedna od njih je i knjiga Skrivene poruke. Možete opis knjige pročitati OVDE.



Listajući setila sam se kada sam i sama vaspitavala decu, na primer odnosa dece prema kućnim poslovima.U mojoj glavi nikad nije bilo dileme da li treba deca da rade odredjene poslove ili ne...i da li im za to treba plaćati...Dosta je roditelja išlo lakšim načinom, jer nisu umeli da izgrade svoj autoritet kod dece i plaćalo im za kućne poslove misleći da donose ispravnu odluku...
Ja sam se rukovodila činjenicom da ni meni majka nije plaćala da radim po kuću,pa eto ispadoh normalna ...Bila sam ponosna kad nešto sama uradim u kući. Sećam se da sam još kao gimnazijalka volela da farbam saksije u žutu boju, da menjam pelcere sa bakicama u komšiluku...a da ne pričam o tome da me je majka vaspitavala da u zgradi gde smo živeli moram uvek da pomognem
starijim komšijama koji se vraćaju sa pijace i nose torbe.

Na isti način sam i vaspitavala svoju decu. Ljubav je glavna pokretačka energija u kući. I svakom članu porodice treba da je čast da svojim radom doprinese boljem funkcionisanju u kući. Novac za posao  u kući ? To nije postojalo u komunikaciji među nama. Jer šta bi se desilo kada dete neće novac , ne treba mu, darivali ga bake i deke...kako ćete ga onda naterati da uradi ono što treba u kući... a da ne pričamo o odnosima u kojima više nema emocije nego je materijalno osnov odnosa...Treba li takav odnos biti medju roditeljima i decom. Kad ostarite...da li ćete imati dovoljno da platite svoju decu da se pobrinu za Vas ili će ljubav i emocije koje imaju prema Vama odraditi svoje. Mislite o tome..
Ako ste mlad roditelj ,bilo bi dobro da pročitate ovi knjigu i proverite sebe, donosite li ispravne odluke...Jer život nema reprizu...jednom loše vaspitano, zauvek ostaje...

Slažete li se ?

Pozdravlja Vas,




09 10 body>