недеља, 29. септембар 2013.

Parada PONOSA ili parada PRKOSA?

Za sve ove godine zivota provedenog u zemlji na vetrometini ,vise nista ne moze da me začudi.

Da li je to PONOS ili PRKOS?
Pre bih rekla da je ovo drugo. Ali to je" PONOS" uvezen iz EU.
Pa, mi smo razočarali SVET,po ko zna koji put! EVROPU,po ko zna koji put !Sada ce Dusku Dugoušku da jos malo  zamašu sa štapom i šargarepom..

Da nije tragično,ovo bi sve bilo mnogo smešno.

Nisam ja sada jedan neutralac,što bi rekli u Srbiji-Ni voda ,ni vino!Samo razmisljam da u zivotu nista nije samo crno ili samo belo.Nisam za to da ih papa blagoslovi a nisam ni za to da ih patrijarh osudi.A nisam ni za zaostalu Srbiju a nisam ni za slobodoumnu Evropu.Ja sam RAZUM i REALNOST.

Moje je misljenje da je realnost u zemlji Srbiji još uvek takva da im ta parada gadja u SRCE.

Zivimo kao Evropa u 18v a namecu nam se razmisljanja iz 22v.To je raskorak od 4v.koje srbin ne zeli da prihvati.
Ali prihvaticemo,kao sto smo sve prihvatili sa Zapada!

Mlade generacije gledaju na Tv- u filmovima i spotovima kao najnormalnije gej odnose.I rastu sa tim.Pocev od serija od starog Rima do najnovijih.Srdjan Dragojevic je vise ucinio za njih nego vreme od 100 godina.
Polako,gde zuriti?

Treba da prodje u Srbiji jos 50 godina da dodje do promene svesti.A do tada ako Evropa bude postaojala u ovom sastavu,mozda i budemo njeni clanovi.
To se samo politicarima zuri jer im je EU sargarepa za narod.

Ali narod ako je sirmasan,NIJE GLUP:
O ovoj krizi i uopste,opstanak naseg drustva se zasniva. na tradicijia negovanja PORODICE I DECE .

Inace,u mom okruzenju je jedan dragi covek GEJ.I mi ga svi volimo jer je dobar covek.
Ali ne mora da mase zastavicom zbog toga.

Zato imam jedno pitanje za Evropu.Molim da mi neko odgovori.Posto kod njih i prodavacice ljubavi placaju porez -kada ce one organizovati Paradu PONOSA?I da li cemo i mi zbog toga morati to isto da uradimo?
A inace,cula sam da je trebalo 6000 policajaca sa dnevnicom od 2500 dinara da uh cuva.
Pa sad,zakljucite sami.
Ja sigurno necu doziveti da  Srbija bude u Evropi a koliko mi se cini nece ni nasa deca.

Ali ce zato sva nasa deca biti u Evropi!

Pa cemu onda sva ova sprdnja?

Pozdravlja Vas,
                    Cale
Samo moralan čovek je potpuno slobodan.
                                                                 Šiler

11 коментара:

  1. Slazem se sa svim sto si rekla... Nema tu toliko ponosa koliko prkosa i to sami zato sto im podrsku pruza Evropa i time uslovljav nasu zemlju. Budi sta god zelis ali zbog sebe samog i ne ugrozavaj druge...a ako ces biti nesto samo da bi te videli kako se setas i paradiras onda to radis iz pogresnih razloga.
    I ja cenim neke stvari u zivotu pa opet nisam uzeo zenu za ruku i dvoje dece pa da paradiram sa njima (iako bi mozda trebalo)...ali to sto ne paradiram sa njima ne znaci da nisam porodicni covek, otac, muz...
    Koristiti priliku dok te podrzava mocni truli Zapad da guras svima redom prst u oko ko nije kao ti nije ispravan put da se izboris za svoja prava i prihvatanje u drustvu. Toliko od mene...

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Cale,ni u svetu,a ni kod nas,u Srbiji,mnogo toga nije u redu.Ostaje nam mogućnost da izgrađujemo svoje porodice na ispravan način,a i to je više nego ugrožen posao...
    Nažalost,svoje mišljenje možeš da izneseš ovako,iskreno,i malo da olakšaš svoju dušu(mada je pitanje da li i to uspe),a za neke veće poduhvate...suviše smo nebitni,možemo sami sebi da postavljamo pitanja,pa da sami na njih odgovaramo...Poštenje i iskrenost nisu na ceni...Kao što kažeš,sprdnja jedna obična...nimalo jeftina...Pozdravlja te tvoja drugarica....:***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I jeste samo da olakšaš dušu.A onda vidiš i da nisi usamljen u tim razmišljanjima.Prijatnu ti nedelju želim:))))

      Избриши
  3. Meni lično, gej populacija ne smeta. Neko je rođen takav i to je to. Ako je dobar čovek, zaista nemam ništa protiv, ali imam protiv tog tzv. ponosa, pa neka shvati kako ko hoće. Šta je tu ponos? Da li i mi, ostali, imamo ponos?
    Ako se paradiranjem postižu rezultati, hajde onda da i mi paradiramo za sve što nam smeta ili ne smeta, jednostavno parada radi parade. Mnogo više razloga, ako se, kažem, paradiranjem postižu rezultati, imaju nezaposleni, invalidi, a o roditeljima dece koja boluju od retkih bolesti i da ne govorim. Mnogo je problema u ovoj zemlji i razloga za parade, mnogo je stvari na koje treba skrenuti pažnju, mnogo je ljudi koji odlaze i koji planiraju da odu, tako da su problemi gej populacije zaista marginalna stvar u odnosu na globalno stanje.

    Ne želim da budem nepristojna niti koga da vređam, apre svega, Cale, izvini, ako misliš da sam na tvom blogu uradila nešto neprimereno. To je jednostavno moje mišljenje koje ovih dana iznosim na raznim forumima i stranicama. Neću zbog toga paradirati, svakako...

    ОдговориИзбриши
  4. Ne smeta mi ni gej populacija ni njihova organizacija, smeta mi što se to uvijek propagira kao parada ponosa, što se mene tiče nema tu ništa ni od ponosa a od prkosa da ni ne govorim. Obe reči za mene imaju sasvim drugo značenje, poštenje, čast, istrajnost, doslednost višim ciljevima za dobrobit čitave države.
    Obično mi naši sportisti padaju na pamet i njhovi rezultati, uspesi naših djaka, pa i naš narod koji jedva krpi kraj s krajem. Ja ne vidim nikakvu sličnost, ne zamerite mi.

    Meni kao gradjaninu ove države je jako važno da država garantuje sva prava i slobode svakom pojedincu samim tim i pripadnicima gej populacije. A parada čemu to? Šta je cilj toga?

    Svaka čast našim odbojkašima na osvojenoj bronzanoj medalji, ali ostadoše neprimećeni, jedva nekoliko minuta na kraju vesti !?

    To je moje mišljenje.

    Tebi Cale hvala na prostoru da napišemo svoje mišljenje, i od mene veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  5. Odprilike u vreme kada se govorilo o prvoj paradi ponosa u Beogradu, pitam jednog momka šta bi trebalo da znači to "ponos" u paradi. Predoči mi momak svoju životnu filozofiju koja govori o tome da mu je trebalo 30 i kusur godina da se izbori ( najpre) sa sobom, a onda sa okolinom i da konočno prizna i sebi i drugima da je gej. Od toga je proistekao ponos jer je za njega taj uspeh ravan uspehu narkomana koji je rekao "NE" drogi i do kraja života ostao"čist".
    -OK !!! Odlično, ali što je zbog toga potrebno da paradiraš?! Mislim...to je tvoja sexualna orjentacija i koga treba da zanima koga i šta ti...u intimnom okruženju tvoje spavaće sobe. Da Vi to malo ne prkosite?!
    Rečeno mi je da mogu i tako da nazovem ovu paradu, ali da nije stvar u imenu i sexualnoj orjentaciji njenih učesnika, već o pravima čoveka ?!
    - Izvini, bato, ali ja tebe stvarno ne kapiram. Ajde ti to meni prevedi na srpski, pa da te ceo svet razume.
    I preveo mi !!!
    Njegovi prvi problemi su nastali još u vremenu kada je bio tek dečačić od 10-ak godina i kada je zamolio oca da ga više ne zezaju za malu Miru i ne teraju ga da je poljubi pred celim društvom, jer ona nije njegova devojka i da mu se više sviđa njen brat Milan. Naravno znate šta sledi. Oplaveo ga! I ne samo tad već svaki put kad mu se učinilo da je ovaj pogledao muško malo drugačije nego što bi trebalo. Bruka nije smela da izađe iz kuće pa je tek nastala tortura od strane brata, majke, pa čak i sestre. Oplavljenog su ga dodatno tukli vršnjaci u školi. Kad je već plav, aj' još malo ne vidi se. Nisu bile problem batine, već psihološka borba koja se vodila u njemu sve vreme. To je bolesno, to je pogrešno, to ne valja, a niko mu ne pomaže,....on ne može da natera sebe da "voli Miru",...šta je sa njim, kada će ovo da prođe, zašto on, šta da radi, kome da kaže, gde da ode,.....sve je bilo gore što je bio stariji. Vreme puberteta je pakao za svako dete, a kamoli za nekog ko "voli Milana". Tada su počeli da ga "mirišu" na kilometar i lokalni banditi iz kraja pa je "lečenje" batinama nastavljeno. Mada je tu bilo i surovijih stvari. Ja sam izdržala ceo opis u sitne detalje, ne znam kako biste Vi, pa ću samo reći da je silovanje silovanje, bilo da ste žensko ili muško.
    Prolazeći kroz pakao, koji su mu priredili porodica i okolina zbog Milana, uspao je da završi medicinski fakultet, jedva se zaposli pored srednje ocene 9.89, jer ako si gej mora da imaš SIDU, stekne par pravih i iskrenih prijatelja, ostane normalan, pronađe partnera, dobije kredit za stan, vozi dobra kola, čita, piše, volontira,.... i KAKO DA NE BUDE PONOSAN NA SEBE ? E sad, paradira da još neko dete ne prođe kroz isti pakao kao i on, jer to niko ne zaslužuje.
    Mislim se,...da, definitivno da homoseksualce prepoznamo vrlo brzo po izgledu, gestakulaciji, govoru. Očigledno da ima neke DECE PONOSNIH RODITELJA koje to plaši, pa su krenuli pod parolom "da iskorene zlo" saseku to u korenu batinama. Baš me zanima da li bi te iste batine pomogle njima samima i da li im je neko rekao da je BOLESNO tući bilo koga, a kamoli nemoćne, slabije, brojčano manje. Baš su "muškarčine" !!! Sve ih je više i više i sve su smeliji i smeliji, a sad su proširili delovanje i na one koje poznaju homoseksualce. Pa tako onaj profesor, oženjen čovek, otac i hetero dobi batine pre mesec dana zbog toga u Novom Sadu, a jedna devojka na Novom Beogradu je pre dva meseca ošišana do glave zbog toga što joj je najbolja drugarica lezbejka,....pa sad kako je počelo možda se ta parada i održi gde će učesnika biti više od onih drugih ili....da mi "PONOSNI" konačno bacimo pogled i vidimo gde su nam deca, šta rade i koga biju. Da ne "lečimo" homoseksualnost batinama, maltretiranjem i odbacivanjem. Da nemamo odbojan stav prema nekome zato što "liči" i "miriše". Da promenimo svest i svoje ponašanje i prihvatamo ljude zbog onoga što jesu, a ne odbacujemo ih zbog onoga što nisu. E, onda ne bi bilo potrebe za tom paradom prkosa, ponosa,...kako god !!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da si ispricala ovu pricu.Nasilje NE ODOBRAVAM ni u kakvom obliku i sankcionisala bih jednim dobrim zatvorom svakoga ko se na bilo koju vrstu nasilja odluci.Ali svako drustvo u zavisnosti od toga koga je nivoa svesti i drustvenih odnosa ,i ponasa se u skladu sa tim.U nekim zemljama kamenuju zene zbog neverstva.Krajnji varvarizam.E pa mi smo od toga odmakli,ali nismo se mnogo ni primakli ovim drugima koji su i dozvolili sklapanje gej brakova.Pa u skladu sa tim ,treba i proceniti ,sta i gde nesto moze da se organizuje a da ne povuce buru protesta i ne gura prst u oko.Meni je jako zao tog mladica koji je morao kroz to da prodje.Ali ljudske sudbine su razlicite.Mnoge zene i deca su zrtve nasilja i seksualnog maltretiranja.Mislim da ulica nije mesto da bi se PONOSNO paradiralo zbog pobede nad ubedjenjima i pobedom nad samim sobom.Mnogo je nas pobedilo sebe u nekom fragmentu svog zivota.Po meni je mnogo bolje da su oni pricali o stvarima koje su se desavale jer bi tako izazvali pozitivne emocije kod ljudi.Jer niko od nas nije imun nabilo koju vrstu maltretiranja.Ulica nije mesto.

      Избриши
    2. Dobro je što je Barbara napisala ovaj komentar,jer sam i sama sigurna da atmosfera netolerancije hara društvom,ne samo na polju seksualne opredeljenosti.I izaziva potrebu za nasiljem kod većine i potrebu za paradiranjem kod manjine...Svi sve to znamo,pretpostavljamo,čuvamo svoju decu da ne skrenu...Ali dobro je konkretno znati da ako si "to i to",desi ti se baš "to,to i to".Naše društvo postalo je bolesno,nasilničko i nebezbedno u svakom pogledu.

      Избриши

Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))

09 10 body>