петак, 10. јануар 2014.

Kako da se motivišem?


Nova godina...planovi,planovi,planovi....    


izvor:nepoznat
Ova me je fotografija podsetila na neke jako teške trenutke u životu,kada sam bila na pragu da odustanem ali me je moja najmladja ćerka koja je imala tada 10 godina,ohrabrila rečima:"Nasmej se maki,ti uvek nađeš rešenje za sve!" Ja sam bila ova žaba.I "preživela" a samnom i moja deca koja su mi bila motivacija.

A onda sam uplovila u mirnu luku i umorna od borbe počela da se bavim stvarima koje me čine srećnom.I vremenom povećavala svoje želje,dok nisam došla do brda želja.Da me ne razumete pogrešno,nijedna moja želja nije bila materijalne prirode.Većina se čak odnosi na to ,da nekim svojim delom,usrećim drage osobe.
 Ja sam se već odavno pomirila sa tim da mene pare neće.Što bi rekli ovi svi učitelji prosvetljenosti da ja ne radim kako treba jer treba samo zamisliti i sve već bude  kako treba.Ali ja sam rođena,ne mojoj krivicom,  u pogrešnoj zemlji i u pogrešno vreme.Moj sin mi je rekao da bih ja sa ovolikim svojim radom i talentom  u Francuskoj ,gde on živi ,živela super.A ja kažem,ne treba super već "kao sav normalan svet".

A moja sadašnja želja je da pogledate ove divne priloge ,koje će Vam zasigurno pomoći.
 Svi mi imamo  brdo želja kako bi smo pobiljšali svoj život,ili odredjene oblasti svog života i vrlo često se završe NESLAVNO ,kao mrtvo slovo na papiru.Prošle godine sam sebi poželela VOLJU da realizujem sve svoje želje. Ili je želja bilo mnogo ili je volje bilo manje,ali 
rezultatom nisam zadovoljna.
Ovih dana sam naišla na ovaj video.Pobornik sam ideje da se ništa u životu ne dešava SLUČAJNO. Što reče moj Zoka:"Slučajno se samo prave deca u  Fići!"


 Tehnike za MOTIVACIJU:


A kako bi bili USPEŠNI u životu potrebno je savladati Tehnike učenja,tj balansiranja  u svim aspektima koje  čine naš život. Od srca  Vam preporučujem da pogledate ovaj snimak.


 
Volela bih da saznam,kakav su utisak ostavili ovi video prilozi na Vas.

Do sledećeg posta,
                           pozdravlja Vas,
                                               

23 коментара:

  1. Nemam sada vremena da pažljivo odgledam snimke, ali ću ih prvom prilikom pogledati. Svaki čovek ima nekih problema i teškoća u životu i mislim da svako treba pronaći neki svoj način da se izbori sa tim. Svakako je lepo što ste podelili snimke sa željom da nekom pomognu.

    ОдговориИзбриши
  2. Za sve u životu je potrebna zrelost. To nema veze sa godinama. Čovek može skoro sve što poželi, ali nije dovoljno želeti, ostvarenje dolazi kao logična posledica rada na tome. A ima tu i još nekih okolnosti na koje mi ne možemo uticati.

    Ono što mene često muči jeste situacija koju stalno viđam, a to je da u životu nisu uspeli oni koji su bili dobri đaci, oni koji su radili "pošteno", nego upravo oni koji su bili najgori i koji ne poštuju ni Boga ni ljude. Šta je ispravno? Šta dovodi do uspeha? Glavno pitanje u svemu tome je, da li to, što ja ne bih mogla da budem kao pojedini, nije, ustvari, izgovor za nedostatak hrabrosti da se prekrše neke norme, da li je to moja slabost?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskrice,prava HRABROST je ne prekrsiti norme,ni principe kojima su nas odgajali roditelji,ni postenje bogom dato.Lako je biti los,tesko je ostati covek u ovakvom vremenu.I zato se divim svim ljudima koji ponosito koracaju,koji nisu obraz dali zbog trenutne materijalne situacije.A njima,nek je bog upomoc.Za svojih 53 godine sam se nagledala prica koje su ispunjene bas tom bozjom pravdom i osudom.Velika je to istina.Ne mora se zvati bozja,neka se zove ravnoteza,neka je zakon prirode.Sto posejes,to pozanjes.Uvek je bilo i bice.Ko seje zlo seme,ne moze ocekivati blagordno radjanje.Od kada je sveta i veka.Hvala ti sto si se javila.

      Избриши
  3. Pročitala sam mnogo knjiga i odgledala mnogo filmova i video klipova sa sličnom tematikom.
    Sve razumem, ali mi u praksi ne ide, a to ipak zavisi samo od mene...teško je, mnogo je teško.
    Hvala za ovaj tekst i filmove koje si postavila.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala na posjeti mom blogu :)
    Ovo je dobar naslov na početku godine, a još bolji video-prilozi! Nikad nije naodmet pročitati, pogledati ili čuti od drugih neki savjet kako se motivirati i biti sretan i zadovoljan u današnja teška vremena krize i besparice...no, ja mislim da je unatoč svim poteškoćama u ljudskoj prirodi boriti se i nadati, a u toj borbi i nadanju usput se pokupi i motivacija...ja sam nekoliko puta dotakla dno ali sam se uvijek uspijevala dići, a motivacija je dolazila sa raznih strana samo sam je trebala prepoznati! Dakle, sve se dešava s određenim razlogom kao što si sama rekla :)
    Hvala za video priloge!
    Lp

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala ti na ovoj motivaciji,veoma mi je potrebna ovih dana...a prva slicica je tako dobra ilustracija...Pozdrav veliki!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi Sandra sto si se javila.Zaradila sam upalu pluca,pa da se prvo motivisem da ozdravim ,pa onda sve druge motivacje.:))Pozdrav:)))

      Избриши
    2. Žao mi je što to čujem...Brzo ozdravljenje ti želim,pa zatim "navali" na sve drugo..;*

      Избриши
  6. Ovo je stvarno divan post. Procitacu ga jos jednom. Video trenutno nece da se otvori, probacu kasnije. Potpuno se saosecam tobom sto se tice uspeha u Francuskoj ili vec negde, a ovde ... nista. Ipak, svi imamo neke svoje tehnike i iako sebe ne smatram nekim velikim optimistom nekako nalazim snagu da nastavim i da mi jos i bude dobro. Pre svega treba biti iskren prema sebi i umeti, umesto kukanja i stagniranja, naci varijantu da se situacija preokrene u nasu korist. Nekad je za to dovoljna i sitnica, verujem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pokusaj kasnije Natasa.Vredi pogledati.Pozdrav.Hvala sto si se javila da kazes svoje misljenje.:))

      Избриши
  7. Da, ovih dana vidim nesto smo svi "zaglavili" sa motivacijom, sa nadom, sa verom, tesko je, svuda, nije samo nama, ali kada dugo zivis pod nekim pritiscima, bilo materijalnim,bilo drugim, jednom moras "puci" i onda se izduvas ko balon i onda...nista, ajde sve izpocetka! Vera,nada, ljubav prema sebi i nekako ide to... Hvala za video klipove, pogledacu ih sa drugog kompa,ovaj zeza i za najobicnije stvari... Veliki pozdrav i brzo ozdravljenje ti zelim!

    ОдговориИзбриши
  8. ¡Qué pena! He podido traducir tú página, pero no el video.
    Muchas gracias por tu visita ¡Es un placer!
    Feliz fín de semana.
    Besitos guapa.

    ОдговориИзбриши
  9. Sorry for understanding video.It is very good.Welcome to my blog:))

    ОдговориИзбриши
  10. I'm sorry I cannot understand that video, I wish I could, I think it's interesting!
    Thank you so much for visiting me, You are welcome!
    Silvia

    ОдговориИзбриши
  11. Veoma poucan post. Uzivala sam citajuci :) Jedva cekam nove clanke da i oplemene dusu :)
    Poseti moj blog afroditacreations.blogspot.com
    Marija

    ОдговориИзбриши
  12. Jako lepo napisan post. :) Vremena su bas teska, samo da nikad ne izgubim volju...

    Ceka Vas jedna nagradica na mom blogu.
    pozdrav
    Vanja

    ОдговориИзбриши

Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))

09 10 body>