петак, 9. мај 2014.

Mir u našem dvorištu/Peace in our outdoor place

Dragi moji pozdrav.Ovo je deo slika iz našeg dvorišta.Prvo,primećujete li razliku?Ruža je slikana novim fotoaparatom koji sam dobila od ćerke.Od druge novi telefon i moje sreće nema nigde.Sad končno mogu da pravim bolje fotografije.Ovih par slika ispod su stare ali na kraju opet ruža kao obećanje kvalitetnijih fotki.
Ovaj post sam nazvala MIR u našem dvorištu jer odavno se  vrzmaju majstori i konačno možemo malo da odahnemo u tišini.



 




Ali Dvorište je bilo centralno mesto za okupljanje naše dece i prijatelja.Morala sam da prekrijem onaj lepi sto što sam uradila jer nisam uspela da završim slojeve laka koje želim.A ni stolice stare nisam stigla da ofarbam.Ali sad se smejem sa mojom ćerkom ,koja mi je zamerila mušemice i što sam prekrila sto.Rekla sam joj imamo dve varijante.Etno,za nas "matore" i modernu crveno crnu kad skinemo mušemice.Sve zavisno od toga ko koristi trem.:))
 Ova jaja sam pokazačla iako je odavno prošao Uskrs jer je bio komentar da li ćete čekati opet godinu dana da pokažem kako smo farbali jaja.A svi su farbali i crtali i bilo je to lepo porodično večernje druženje uz kaficu i umetničko izražavanje.Mali Veljko ih je bojio a bilo je tu i sva 4 godišnja doba i Arsenal  i svašta...sve što je svakome bilo drago u srcu.
Oko jagnjete je bila gužva.Zaleglo baš taman za sve nas.Izvinjavam se onima koji se vegetarujanci i moja snaja ali ona sada nije bila tu inače bi pretrpela traumu.Ono,žao je i meni kad pogledam iz tog ugla,ali ne volim da gledam "odatle" nego baš volim vruću..slanu..hrskavu...pečenu koricu i moču...

A za Prvi maj bili su mi unuci,od moje ćerke Zage i bilo je to divnooo druženje i svega lepoga.
A onda opet majstori.sad u kući.Ljuštenje,gletovanje plafona u staroj kuhilji.Znate šta je to kad bez obzira što ste zaštitili sve što ste mogli ,imate finuuu prašinu.Imam  još neko krečenje.Radni period.
U dvorištu,cveće,pokušavam da napravim na placu kod garaže,na malom osunćanom prostoru bad garden.A nešto me i kičma zeza a i klimaks već godinama,pa mi baš treba i prija  povremeni MIR u mom dvorištu.

Za kraj,moja lepa mirisna,crvena ruža iz bašte.
A kako se Vi osećate ovih dana?Planirate li i Vi nešto radno?

Ljubi Vas i voli,

14 коментара:

  1. Baš me oraspoloži sa svojim komentarisanjem jagnjetine...:)))) Trebalo mi je, jer sam baš "kljoknula" nešto danas.
    Inače, vidi se napredak u kvalitetu slika, pa ta ruža skoro da miriše ovde kod mene.. Drago mi je zbog lepih prazničnih dana koje ste proveli porodično, vidi se po zadovoljnim licima... a majstori po dvorištu...mogu da zamislim kako je naporno..Ugrabi ti uvek pomalo mira među tim ružama...sve ostalo te čeka.....:**

    ОдговориИзбриши
  2. Divno ti je dvorište! Al' ćemo uživati u lepim fotkama:))

    ОдговориИзбриши
  3. Ruža je naprosto savršena, eto! A mir u dvorištu će doći sa prvim danima leta, onim dugim, kada sunce odbija da zalazi do kasno i daje nam utisak da svemožemo da stignemo i da nigde ne moramo da žurimo. E tada ćeš ti uživati u plodovima svog truda u nekoj udobnoj foteljici i mirisati sve divne mirise koji su tvojih ruku delo. Uživaj u novim aparatićima, čekamo još lepih slika od tebe. Ja sam započela makeover moje dnevne sobe, ko zna šta će od toga izaći na kraju, sve me nervira, ništa mi se ne sviđa u realnosti, a u mojoj glavi je sve bilo tako lepoooooo!! Ma nema veze, valjda će ličiti na nešto kad jednom bude gotovo. Uh, al` sam se raspisala, udavih te!! :))
    Kiss veliki!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Radujem se tvojim fotkama.Radujem se lepim danima,ali kako slusam prognozu izgleda da cemo cekati do juna na lepe dane.Kiss

      Избриши
  4. uživaj u svojem dvorištu, sad kad više nema majstora :) a žao mi je što si pokrila stol, ajde, izlakiraj ga brzo da ga svi vide. ili stavi proziran plastični stoljnjak za one koji kapaju oko tanjura :D

    ОдговориИзбриши
  5. Konačno dobi ti taj aparat :)))
    E, sad akcija....ili bolje reći "ptičica"?
    Ja sam tu u poslu ovih dana, ali....ništa se ne vidi. Valjda će da osvane...jednom. Od jutros pregledavam šta je ko radio, gde je ko bio i uživam u cveću, suncu i ostalim lepotama sa lepih slika, kad već ne mogu uživo, jer naravno opet pada kiša :(
    A ruža je....mmmmm...i slika je mmmm,... ma sve ti je mmmm :))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobi Barbara ,konačno.To mu dojde kao i ostalo,bar kod mene...bluza što deca neće,jakna što deca neće...telefon što deca neće...aparat što deca neće...Šta ćeš,pusto naše.Deca na prvom mestu.A toliko sam "kukala " za taj aparat svugde ...Vredi..stigo!Ljubac:))

      Избриши
  6. e da, baš se vidi razlika u slikama. baš mi je drago što je tebi drago zbog novog telefona :)

    krasno ti je dvorište. uživajte sad bez majstora.

    nasmija me izvinjenje vegetarijancima i arsenal na jajetu :))

    ОдговориИзбриши
  7. kakva milina!!! divne slike! malo se ove nedelje kvari vreme, ali taman od vikenda nadam se novim slikama da svi zajedno "bloggerski" uzivamo u dvoristu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Liza.Nego sad imam problem sama sa sobom.Slike stvari koja sam imala u telefonu mi sad ništa ne znače.Slikaću ponovo!
      Ljubac draga Liza:))

      Избриши
  8. E super se osećam kad svi vide razliku u slikama.I osmeh kad nekom izmamim ,lepši mi dan.Ljubac

    ОдговориИзбриши

Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))

09 10 body>