среда, 8. август 2012.

Chalkboard-boja po kojoj možete kredom da pišete

Ukoliko želite da napravite boju (kao za školske table)po kojima možete kredom da pišete,EVO KAKO se radi: Malo gipsa u prahu doda se u boju i TO JE TO!





Do It Yourself Chalkboard Paint


To ste tražili,zar ne?
 Pozdravlja Vas,
                    Cale

3 коментара:

  1. U koju boju se doda gips...i koliko je to malo gipsa??

    ОдговориИзбриши
  2. Pozdrav.U ovom videu Non sanded grout je masa za fugovanje plocica.Moze i gips ali za manje povrsine jer se brzo susi.Za Boju za table-Chalk Board dodaje se 2 dela farbe prema 1 delu gipsa ili Mase za fugovanje.Probajte na maloj kolicini i na nekom parcetu drveta.To je sve stvar iskustva(kao kod testa:))) )Bitno je da se jako dugo muti,dok ne nestanu grudvice.
    A za Boju za krecenje-Chalk Paint recept je -Na solju Latex farbe(moze i disperzija)dodaju se 2 supene kasike mase za fugovanje ili(Ja sam isprobala- soda bikarbona)Fenomenalno pokriva, bez smirglanja, sve povrsine-drvo,farbano drvo,furnir,ultrapas,metal,staklo cak i plastiku.Bitno je samo da se dobro umuti,ismirgla nezno sa najfinijom smirglom prvi sloj i farba po potrebi 2 ili 3 sloja.Kasnije namaze Voskom za poliranje namestaja ili ako zelite Lakom na vodenoj bazi.Recept za pravljenje voska imate u starijem postu.
    Isprobajte, pa se javite ali Ne kao anoniman jer zamalo nisam ni pogledala Vas komentar je su Anonimni postovi spam:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман1. мај 2016. 14:44

    Pozdrav, zanima me da li moze da se koristi na materijalu, pamuku recimo? Htela bih da na majici napravim logo preko kog moze da se pise kredom.

    ОдговориИзбриши

Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))

09 10 body>