среда, 5. јун 2013.

Kupatilska komoda u mom fazonu

Ovaj stari komad sam nabavila od jedne bake.Menjale smo se.Ja sam joj dala novu komodu a ona meni ovu pod šupom.Da me ne zna mislila bih da sam prolupala ali i ona me je već upoznala.Ja sam je zamislila da mi bude u kupatilu i čekala sam trenutak da pronadjem vreme da je sredim.Kako je ispalo prosudite sami.Ja sam zadovoljna.Ostaje mi samo da uradim dekorativne kutije u koje cu jos držati kupatilske sitnice.


                                                                               pre                        

 

posle






Inače,radila sam je sa farbom zea krečenje,DISPERZIJOM sa dodatkom GIPSA.To Vam je recept za CHALK boju o kojoj sam već pisala u starijim postovima.

                            1 DEO GIPSA : 3 DELA FARBE
Gips rastvorim sa vrlo malo  tople vode da nema gromuljica,dodam farbu,promešam dobro i farbam.Pravim manje količine u plastične čaše za pivo,jer kada ostane stegne se farba i neupotrebljiva je.
Prešla sam  3 puta.Svaki put u suprotnom smeru.
Na kraju izlakirala samo 1 sloj.
Lak mi je bio malo žućkast pa mi je   zatamnio ovu žutu boju i to mi se jedino nije dopalo.

Ali zato moj komšija stolar mi je rekao RECEPT ZA LAK:

Stiropor se stavi u razredjivač.On se topi kao pena.Stavljate toliko dok ne dobijete gustinu laka koji Vam odgovara.Taj lak je bele boje i sa njim sam premazala ručke na klupi koje sam radila u dekupažu.Odličan je.Ja sam imala uljani razredjivač i uspelo je .probajte.Super je!

Pitajte ako vas nešto  zanima.
               
Pozdravlja Vas,
                     
   


26 коментара:

  1. Dobar ti fazon !!! :))))
    Sjajno si ovo odradila. Obožavam varijante " Od ničeg - savršenstvo" ! Sjajno i hvala za male trikove velikih majstora zanata - čudo si ! ;))))

    ОдговориИзбриши
  2. Imam utisak da je baka dobro prošla:)))! Velik posao, ali si ga sjajno uradila! Živo me zanimaju kakve će biti kutije.

    ОдговориИзбриши
  3. I mene:))Imam puno ideja ali ne zurim da ne pogresim:))

    ОдговориИзбриши
  4. Ovde je bas bilo posla,svaka cast.Meni je ovo vise nego suuuper.

    ОдговориИзбриши
  5. Izvrsno! Hvala na ovim receptima-trikovima, uvijek volim kad neko opiše kako je radio, tako se otkriju i nove mogućnosti, nove varijante.

    ОдговориИзбриши
  6. Bravo bravo, meni izgleda savršeno, i boja je odlična, daje starinsku patinu...Hvala za sve informacije savjete, sigurno će dobro doći.Za chalk boju sam imala/radila po drugom receptu, ali moram reći da mi se ovaj recept čini bolji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imala sam vise recepata i sve isprobala.Moze i sa sodom bikarbonom ali je ovo ubedljivo najbrzi nacin.Jedino ne radim voskiranje jer mi jednostavnije da predjem jednim slojem laka.Hvala ti sto si se javila.Pozdrav:))

      Избриши
  7. krasna je komoda, a posebno mi se dopada unutrašnost :)
    bolje da je ta baka ne vidi ovakvu sređenu da je ne traži nazad hehe

    i ja volim kada neko napiše proces rada, korisno je znati. recept za lak sam odmah zapisala i hvala ti na tome. isprobaću ga.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala.Ne znam da li si videla kako sam klupu preuredila koju sam dobila od bake.Ona treba da dodje i ja sam se salila da mi ne trazi klupu nazad:))

      Избриши
  8. Анониман7. јун 2013. 13:38

    Nisam imala vremena ranije da se javim, ali evo sad stižem i moram prosto da iskažem svoje oduševljenje tvojom restauracijom. Ostala sam zatečena onim što si napravila od stare komode. Svaka ti čast, nemam ponekad reči da to opišem. To je za mene umetnost. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Rado.Radila sam toga jos ali ne mogu da stignem da obradim fotografije.Puno pozdrava i hvala sto si se javila.A u ovo vreme svi imamo manje vremena:)))

      Избриши
  9. Complimenti hai fatto uno splendido restauro!
    Buon fine settimana!

    ОдговориИзбриши
  10. Mi dispiace, ho pensato che la lingua è lo spagnolo. Grazie per il commento.

    ОдговориИзбриши
  11. Dobro vece (kasni sati) a ja se pitam sta mi je trebalo da kupim i danas dostavim dve vitrine/kredenac u KRS stanju gorem nego ovo sto si ti menjala sa bakicom. Nisam bas amater kad je diy u pitanju ali gledam ih i mislim se da pod hitno uzmem nesto od dr za ovaj klimaks sto me drma. I dok sam u fazi Sta mi je ovo trebalo...naidjoh na tvoj "slucaj"- vidim nisam jedina koja je "odlepila''. Hvala, sad mi dodje kao lakse...Ozbiljno,Hvala - vratilo mi se samopouzdanje a cak ni naj prijateljica nije mogla da me itesi danas: Ma ajde sta ti je, ne sumnnjam-kao i uvek napravices cudo....Ako uspem- saljem veliku zahvalnicu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne sumnjam kad je kreativnost na delu.A u usponu u klimaksu(bar kod mene).A zahvalnica bi mi bila da budes moj stoti Pratilac.Bas neko ko je "like me".Pozz

      Избриши
  12. Draga moja .. ti si kraljica..hvala !!!!!

    Komodica je predivna!!!!

    ОдговориИзбриши
  13. da li si necim zastitila drvo nakon ciscenja?
    moze biti crvotocine u tim starim stvarima

    odlicno si uradila i ja trazim komode da preuredim kupatilo vec neko vreme

    ОдговориИзбриши
  14. molim vas zelim da ofarbam kauc i neznam kako d anapravim premaz sa voskom za zavrsnu fazu , da li imate recept ili sta kod nas moze da se kupi za tu svrhu
    clear wax-for-furniture

    hvala

    ОдговориИзбриши

Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))

09 10 body>