субота, 9. јануар 2016.

Deca - post br.4 / odnosi sa roditeljima


IZVOR


Vreme praznika je i vreme okupljanja sa svojom decom . Koliko lepih trenutaka doživimo, ali često i izgovorimo neke reči koje su iz najbolje namere a  bace senku  na naš  ego. Što je ego veći senke su duže .A možda treba samo malo zaćutati, nasmešiti se i u sebi reći to što želimo a drugi ne žele da čuju. Za to vreme osmeh čini čuda.


Naši trenuci bitisanja su utkani  u naše Mi. Jedni drugima, Mi ,koji se najviše volimo, mislimo da ćemo svojim savetom pomoći.
 U suštini svi smo Mi mali ,pred izazovima života . Svako od nas misli da pravilno postupa i da su drugi u krivu. Praznični doživljaj svetlosti koja nam i dušu obasjava bude malo zbog tih malih reči pomućen i pokriven nekom ugašenom lampicom u našem mozgu. A nije morala da se ugasi. Mogla je da svetli i dalje još dugo na obostranu radost.

 Naišla sam na tekst  koji je na mene ostavio utisak i želela bih i sa Vama da ga podelim  a napisala ga je Suzana V. na blogu :

 https://centarprozor.wordpress.com/2013/12/29/odnosi-sa-roditeljima/


                            Zanima me Vaše mišljenje o ovj temi...

                                              Pozdravlja Vas,

                                                         


5 коментара:

  1. odnosi kod ljudi nikad neispjevana pjesma...... svaki dan se mora graditi in njegovati..... uvjek nesto novo naucimo i to je treba prihvatiti..... tako rastemo:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Cale, ovaj tekst koji si preporučila je predobar, jednostavno nema šta da se doda..

    ОдговориИзбриши

Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))

09 10 body>