петак, 24. октобар 2014.

Krčko recept :"Jesenja rapsodija ala Cale "(Slow cooker recipe)

Krčko,krčko... ne znaš koliko te volim!
Sećate sa kada sam Vam pričala da sam kupila Krčka (Slow cooker ) koji mi je stajao 8 meseci upakovan. E, sad ne mogu da prežalim što sam toliko vremena potrošila bez njega. Spavam...spavam...a on krčka,krčka...ne može da zagori ništa i sutra imate divan ručak kao pod sačom. Moj je muž skeptik. Zemljana posuda je za njega vrh kuhinjskih izuma. Ali odao mi je priznanje i sada je on taj koji smišlja kombinacije šta će se krčkati u njemu.
Kratko upustvo za ukusna jela:
Svako meso,sem svinjske nogice i suvih rebara(koji se malo obare kako bi skinula nečistoća) se malo proprže u tiganju da dobiju malo lepu koricu i prijatan miris.Sve ostalo se samo redja po želji.Voda ne ide do vrha jer bi kipela i onda bi gubilo sve smisao i zagorela bi aluminijumska posuda u kojoj stoji ova divna keramička posuda.Zapršku odmah stavljam :dve do tri kašike kečapa sa dve do tri kašike brašna i vodom.Začine po želji.Što više to bolje.Uvek uključim na LOW i krčka se 12 sati.Ne brinite za struju.Troši kao mala sijalica.
Podgrevate tako što uključite na Fast. I to je to.Posudu izvadite na sto i iz nje poslužujete.Da ne pričam o tome koliko dugo drži toplotu jer je keramička i teška.












 A za kraj ,da Vam otkrijem jednu tajnu.Šarmirala sam pekara. ha,ha ..Bili smo sami u radnji i molila ga da mi otkrije tajnu kako na integralnom pecivu ovako čvrsto stoje semenke i ne otpadaju.Ja sam sve isprobala- voda,ulje,belance i nikad ovako. Teško je padao i na šarm da otkrije pekarsku tajnu al mi je ipak rekao:
Napravi se žitko testo od integralnog brašna kao za palačinke ili malo gušće,namaže četkicom,pospe semenkama i pritisne dobro da se utisne.Kaže da to kod njih radi mašina ali mi  žene bolje  smo i od mašine. ha,ha Pa eto,rado sam sa Vama podelila ovu kulinarsku tajnu. Oprosti gosn pekar,nisam obećala da nikom neću reći :-) pssss
 Širi dalje i javljaj kako je ispalo....


                                                           Pozdravlja Vas,

                                                                   


p.s. lepa misao za kraj

8 коментара:

  1. Eto, to za sjemenke je dobro znati! A krcko, odnosno ono sto je unutra suuuper izgledaaaa!! Mirise dovde!

    ОдговориИзбриши
  2. Uf, dobro izgleda, mogu misliti kakav je ukus hrane. A i ovo sa pecivom, i ja sam se pitala kako ostanu zrnevlja, ali tu si ti i tvoj blog odgovor na sve:)) Hvala za informaciju:))

    Topao pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. E, mora da si baš šarmirala pekara, oni teška srca otkrivaju ovakve cake ;) Krčko izgleda super radi...imaću u vidu. Ja se baš spremam da skuvam sladak kupus i jedva čekam sutra vreme za ručak :))

    ОдговориИзбриши
  4. Meni su takvi ručkovi najlepši i najukusniji,stavi sve u lonac,uključi i zaboravi na njega...sav će posao odraditi sam.
    Sviđa mi se ova ideja o semenkama, trebalo bi probati.
    Pozdrav draga moja, Požarevljanko.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E Zorice kad i ja mogu tebi nesto da kažem što nisi do sada čula.Ti si moj kuhinjski guru :)))

      Избриши

Javite se. Volim da komuniciram sa ljudima i saznam njihova mišljenja.
Radujem se Vašim komentarima. Čujemo se:)))

09 10 body>