U februaru sam gledala na TV kako u jednom restoranu prave rolat od celog pileta i Zoka i ja volimo da isprobamo nove recepte.Posto se mnogo svideo mojoj cerki,kada sam bila kod nje,za rodjendan moga zeta,nastao je drugi recept-varijacija na temu:))Poztavicu vam slike pa cete videti.
Ide Uskrs pa mozete spremiti.Bar osmoro ljudi moze lepo jesti.
Potrebno je:
1.Dobra volja na prvom mestu
2.Bez predrasuda-"ja to ne umem"
3.Procitaj upustvo do kraja:))
4.1 pile od 2 kg
5.Sunka(ne pricam namerno kolicinu,jer je to stvar ukusa ili "frizidera")
6.kackavalj tanke snite
7.crvena paprika iz tursije(jako je bitno nesto kiselo,zbog ukusa)
8.maslinke,persun,barena jaja ako volite...
9.varijacije na temu po zelji i ukusima.
10.uzivajte u redjanju boja i ukusa
Koza se lako skida tako sto se zasece na grudima i lepozavuce palac ispod koze i ona se jednostavnio skida.Samo na kraju,kada se preko bartaka skida,mora nozem da se odvoji od koske.
Ovde se vidi spoj misicai tu se samo odviji ova nezna "nit'koja spaja misice i oni se jednostavno oslobadjaju od kostiju.
Cela koza se rapodeli kao veci posluzavnik i po njoj se redjaju ostali dodaci-sastojci.
Uvije se kao rolat i uveze koncem.Ovde se ne vidi lepo koza jer je moj Zoka hteo da okrenemo dole kozu kako bi se lepo zapekla.
Varijacija na temu:Preko mesa krem sir,cajna,paprika iza tursije
Probajte.Jednostavno je ,ukusno i izdasno.Pitajte ako vam nesto nije jasno.
Pozdravlja Vas,
Cale
Ide Uskrs pa mozete spremiti.Bar osmoro ljudi moze lepo jesti.
Potrebno je:
1.Dobra volja na prvom mestu
2.Bez predrasuda-"ja to ne umem"
3.Procitaj upustvo do kraja:))
4.1 pile od 2 kg
5.Sunka(ne pricam namerno kolicinu,jer je to stvar ukusa ili "frizidera")
6.kackavalj tanke snite
7.crvena paprika iz tursije(jako je bitno nesto kiselo,zbog ukusa)
8.maslinke,persun,barena jaja ako volite...
9.varijacije na temu po zelji i ukusima.
10.uzivajte u redjanju boja i ukusa
Koza se lako skida tako sto se zasece na grudima i lepozavuce palac ispod koze i ona se jednostavnio skida.Samo na kraju,kada se preko bartaka skida,mora nozem da se odvoji od koske.
Ovde se vidi spoj misicai tu se samo odviji ova nezna "nit'koja spaja misice i oni se jednostavno oslobadjaju od kostiju.
Cela koza se rapodeli kao veci posluzavnik i po njoj se redjaju ostali dodaci-sastojci.
Uvije se kao rolat i uveze koncem.Ovde se ne vidi lepo koza jer je moj Zoka hteo da okrenemo dole kozu kako bi se lepo zapekla.
Varijacija na temu:Preko mesa krem sir,cajna,paprika iza tursije
Probajte.Jednostavno je ,ukusno i izdasno.Pitajte ako vam nesto nije jasno.
Pozdravlja Vas,
Cale
odlično, slavice, dobra ideja! znam da je jako dobro, ne može se faliti sa ovim sastojcima
ОдговориИзбришиJako je ukusno.U drugom receptu,cajna je malo jace arome pa preovladava ukus.Meni se dopada a mladjoj cerki vise prva varijanta.:))
ИзбришиOvo izgleda veoma dobro,i lako za pravljenje kako si ti to opisala.Možda isprobam,ali baš,baš za neki povod..i to prvu varijantu..turšija,kačkavalj....mmmmmmmmmmm
ОдговориИзбришиVeoma je lako za pravljenje ali povod treba jer je bas izdasno:))
ОдговориИзбришиPosto je nas dvoje, definitvno ce mi trebati neki povod. A bas je slavski, prste da polizes!
ОдговориИзбришиDaaa:))
Избриши